søndag den 16. december 2012

Opskrift: Flæskesteg med sprød svær

1000g-ish ridset Svinekam
2 appelsiner
50 cl Budejovicke Pivo 1795
1 dl friskpresset appelsinsaft
Vand
Groft salt
Nelliker

Sørg for at stegen er ridset ned til, og måske lidt ned i, fedtet. Kog noget vand og hæld det i et fad. Læg stegen med sværen ned af i det kogende vand  og lad den ligge i 20-30 min.
Tag stegen op og gnid den ind i groft salt, så der er salt mellem alle sværene. put nelliker ned i mellem sværene - Man kan også tilføje laurbærblade.

Pres appelsinerne og bland saften med øllen. Væsken hældes i en bradepande som sættes under en rist, der skal bruges til stegen.
det er vigtigt at man sørger for at stegen er plan, da man ellers kan risikere at få svær, der er sej i den ende side og brændt i den anden.

Tænd ovnen på 250* (ikke varm luft!) og placer stegen på risten og lad den stå en time. Herefter tager du stegen ud, fjerner nellikerne og lader den hvile, mens du fyrer op for kartofler, rødkål på svag varme, de glaserede rodfrugter og saucen.

Og bum! 20 minutter efter har du den perfekte julemiddag, som jeg anbefaler at servere Jacobsen Golden Naked Christmas Ale til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar