søndag den 16. december 2012

Opskrift: Glaserede Rodfrugter/ Brune kartofler

200g rodfrugter
100 g rørsukker
Salt
1 Appelsin

Skræl rodfrugterne og skær i stykker på størrelse af det yderste led på din tommelfinger. Put dem i en gryde med salt og dæk dem med rigeligt vand. Fyr helt op for blusset og lad det stå i 15 min.
Hæld vandet fra og lad dem stå til du skal bruge dem.

Hæld saften fra appelsinen op i gryden sammen med rørsukker og tænd for moderat varme, når sukkeret er opløst kommer du rodfrugterne i.
Der kommer til at være en del væske, så det kan sagtens hygge sig, mens du laver sauce. Men du skal passe på at der ikke er skruet for meget op og så skal der røres rundt i det løbende. Når væsken er tykt flydende, og nærmest væk, er rodfrugterne klar til servering.

TIP: fyld gryden med vand og lad den koge videre alene, på den måde opløses sukkeret og du har gjort gryden ren - uden at have anstrengt dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar